40 Most Asked Burger King Interview Questions with Answers

Here are the top 10 most asked Burger King interview questions along with suggested answers that will help prepare for your interview. Preparing will help you give great answers and also help you relax so you can let your personality shine through in the interview, showing that you are the right person for the job.

1. What can you tell me about Burger King?

It is important to do some research before attending your interview. The interviewer is looking to see if you have taken the initiative to get to know the company. You can answer this question by talking briefly about the company’s history, values, and charitable work.

Answer:
Burger King was founded in 1954 and is now the second-largest burger chain in the world, with over 13,000 restaurants serving over 11 million customers every day. Burger King is committed to supporting people and passionate about education. This can be best seen through the Burger King McLamore Foundation, which gives academic scholarships to deserving high school seniors and Burger King employees and their families. I know that Burger King also has literacy programs and community learning centers that it supports. Burger King prides itself on being an employer of choice and implements its values into its everyday culture. Also, Burger King offers really delicious food at an exceptional value.

2. What has attracted you to working at Burger King?

The fast-food industry is not for everyone. It can be very demanding. It takes a certain kind of personality to enjoy it and to be successful in the role. With this question, the interviewer is trying to learn more about your personality and what drives you to see if you would be a good fit for the team. Understanding the attributes of an ideal Burger King employee and being able to link them to its culture would really make your answer stand out. Its goal is to create a culture that is “Bold, Accountable, Meritocratic, Empowered and Fun.” Also, make sure to emphasize that you thrive in fast-paced environments and are at your best when you are working hard.

Answer:
I am excited by the idea of working as part of a team in a fast-paced environment. I love to be busy and to work hard. I also love to deal with people and to put a smile on people’s face when things aren’t going quite right.

I am drawn to Burger King over other employers because of its culture, which I feel aligns very well with who I am and who I strive to be. I read on the website that it wants a culture that is Bold, Accountable, Meritocratic, Empowered and Fun. I particularly like the values of Bold and Empowered, as I believe I am a very innovative person who is goal-driven. Also, quite honestly, Burger King is one of my favorite fast-food restaurants to eat at.

3. What does great customer service mean to you?

Providing excellent customer service is one of the key aspects of Burger King’s operations. If you have previous experience, you can give an example of how you provided customer service that went above and beyond. If you have received great customer service from someone, you could tell them why it was so great, or you can give an explanation of what you feel constitutes excellent customer service.

Answer:
For me, the key to great customer service is listening to and understanding your customer. It also means always remaining calm, being polite and courteous, and doing all you can to ensure the customer’s needs are met. Ultimately, it is the customer that pays my wages and without them, I would not have the job. For this reason, it is critical to make sure everyone leaves happy and satisfied.

4. In your opinion what is the most important element of a successful team?

Being able to work well in a team is an important attribute for anyone looking to enter the fast-food industry. You are often reliant on those around you to help you ensure the customers are pleased with their experience. When answering this question, you need to demonstrate your ability to work within a team and your understanding of what makes a good team. If you have an example of your teamwork capabilities from a previous job, or from a personal activity such as a team sport, bring it up and talk about how you functioned well within that team.

Answer:
Teamwork is critical in so many different things, and most definitely when working in the fast-food industry. For me, the keys to a well-functioning team are being able to communicate well with each other and everyone putting in effort. If you communicate well with each other and everyone is trying hard, then you have the platform for the other important factors such as being respectful, reliable, and resilient.

5. Do you have previous experience with cash handling?

Using Point of Sale (or Point of Purchase) machines such as cash registers is an essential part of the business. You need to be able to quickly identify the amount of money that has been handed to you and work out the correct change. If you have previous experience, you can explain that to the interviewer. Alternatively, explain why you feel you will be able to perform this part of the role successfully. You will need to cover two main areas: that you are capable performing basic math equations to count change correctly, and that you have integrity with money handling.

Answer:
I do not have previous cash-handling experience, but I am a quick learner and know I will have no trouble operating a cash register and counting change back to the customer. I have always been good at math and I would operate the cash register with the highest integrity.

6. What are your hours of availability?

Fast food operations require staff members to work at unusual times and often on short notice. The ability to work at night and on the weekend will increase your chances of being successful. If you have prior commitments such as school classes, child-caring responsibilities, or other obligations that limit your flexibility, be certain to let the interviewer know.

Answer:
I understand the nature of this industry and am available to work irregular hours. At present, I do not have any other commitments and would be happy to work nights, weekends, or whenever you need me.

7. How would your previous manager or colleagues describe you?

This common question serves a few purposes. The interviewer is trying to see if you are likely to fit in with the team, but they are also trying to see your ability to self-reflect and learn a little more about what your strengths are. When answering this question, make sure you keep it professional and focused on the value you would provide to the employer. They do not want to hear about how you are great to go partying with on a Saturday night. Emphasize points such as your work ethic, ability to be part of a team, integrity, and desire to learn and improve yourself. If you do not have previous experience, talk about how your teachers, church leaders, family, or friends would describe you instead, but still focus on professional qualities such as being diligent, reliable, responsible, hardworking, trustworthy, etc.

Answer:
My previous colleagues would describe me as a real team player. They would say that I am a person who would do anything to help and that I am always looking for things I can do to make a difference or to stay busy. They would say I am exceptionally reliable, honest, punctual, and always looking to learn.

8. How would you deal with an angry customer?

It is inevitable that you will have to deal with an angry customer at some stage during your career in customer service. How you approach that situation is essential. The interviewer here wants to understand how you process, assess, and respond in that scenario. If you have a specific example from previous work experience, or even from an outside activity like a team sports event, use it. Focus your answer on the solution. Remember to display your ability to stay calm, be professional and to ask for help if required. The below sample answer is an example of how you would answer this question if you do not have a specific example from your life that you can use to illustrate your ability to resolve conflict.

Answer:
When dealing with an angry customer, I would remain calm and listen carefully to their issue. I would restate my understanding of their issue back to them, to make sure I clearly understood the problem. The issues might be resolved by simply replacing a food item, or it might be more complex. I would be extra careful not to act in a way that could be interpreted as uncaring or uncompassionate. I would do all I could to resolve the situation. If I could not resolve the situation, I would respectfully let them know that the situation was one where my manager would be better able to help them. I would then explain the situation to my superior and let them take control. All throughout the process, I would focus on being friendly, calm, and doing my absolute best to make the customer feel like they are my #1 priority and that I care about how they are feeling.

9. How do you feel about cleaning?

Maintaining cleanliness is an important part of working in fast food and the responsibility of all employees. Customers do not want to see or eat in a dirty restaurant. Also, keeping the space clean helps to limit the likelihood of food contamination and pests, and makes for a safer work area. You should know before going to your interview that you will be expected to clean, and you will need to have a cheerful attitude about it. Let the interviewer know you understand the importance of cleaning and are happy to do it.

Answer:
I understand that keeping the restaurant clean is of utmost importance. I am more than happy to assist with any cleaning tasks that are needed. I am a naturally clean, tidy, and organized person, and believe if given this opportunity I can bring that with me into this role.

10. What would you do if you noticed a colleague taking money from the cash register?

Honesty and integrity are especially important attributes that Burger King looks for in all its employees. Like any other employer, Burger King will not tolerate theft by their employees. Even stealing $1 is a problem. It is not the amount, it is the dishonest act. You may read information on the internet that states you should not confront the employee who is stealing, but some supervisors want employees to try to stop the theft. There is no one-size-fits-all answer. You will need to be clear on how your supervisor wants you to handle such an incident before you start your job. As for answering this question, focus on your good integrity and problem-solving skills.

Answer:
If I discovered a coworker of mine was stealing, I would make a record of everything I had seen. I would note the time, date, and details of the incident. As soon as it slowed down or I finished my shift, whichever came first, I would take all these details to my supervisor. If there were another protocol in place, like a hotline I should call, I would do that. If my supervisor preferred that I intervene and stop the theft, I would do that. I do not condone stealing of any kind, no matter how small the amount may be.

Next 30 Most Asked Burger King Interview Questions

  • Which Burger King menu item is your favorite and why?
  • Are you comfortable with upselling when taking a customer’s order?
  • What do you consider your greatest strength?
  • What is your biggest weakness?
  • What aspect of this role do you think you will need the most training in?
  • Where do you see yourself in 5 years, and how will this role help you in getting there?
  • Can you please tell us a little about yourself?
  • Why do you think customer feedback is important?
  • Do you follow instructions/directions well?
  • What are you most passionate about?
  • How will you contribute to maintaining a happy and cohesive team environment?
  • Do you have any cooking experience?
  • What do you enjoy most about customer service?
  • Would you consider yourself good at math?
  • Why do you think it is important to maintain exceptional levels of cleanliness?
  • If you are successful in getting this job, how do you intend on getting to and from work?
  • What would you do if you noticed another employee is constantly slacking off?
  • The environment at Burger King is fast-paced and dynamic. How will you handle this?
  • How would you deal with a customer complaining about you?
  • How do you respond to feedback or constructive criticism?
  • Why do you believe you are the best applicant for this role?
  • How would you approach your supervisor if you disagreed with their decision or instructions?
  • What do you consider to be your best attribute?
  • What has attracted you to working in the fast-food industry?
  • Do you prefer to work by yourself or in a team?
  • Do you consider yourself to be a quick learner?
  • Are you able to work on short notice? Tell me about anything that would get in the way of being able to come into work on short notice.
  • What aspect of this role do you think will be most challenging?
  • Can you tell me something interesting about yourself?
  • What do you think is more important, the quality of the food or the service?

10 Best Questions to Ask in a Burger King Interview

Once the interviewer has asked you all the questions they have, they will usually give you the chance to ask questions of the interviewer. The questions you ask can be a good opportunity to show the interviewer you want this job, and they can also help you assess whether the company is a good fit for you.

  • Can you explain what a typical day would like for one of your staff members?
  • What training is provided to new staff members?
  • What opportunities are there for advancement, and what does that look like?
  • How long do you expect it to take for a new employee to get up-to-speed?
  • What do you look for in the perfect candidate?
  • Is there the ability to learn both the front and back of house roles? Can you please tell me a little about that?
  • What do you see as the most important aspects of this role?
  • Can you recommend anything I can do to increase my chances of being successful in this role?
  • Why does your current staff like working here?
  • Could you tell me about your history and experience working here?

Interviews can be scary. You need to practice your answers until you have them down and can be relaxed and confident when you are answering them. If you have someone who can pretend to be the interviewer and ask you the questions, that is perfect. If you don’t, then practice your answers in front of a mirror. Pay attention to your body language. Make sure you are smiling while you answer.

Then, make sure you have appropriate business casual interview clothes picked out, clean and ready to go. Dress pants, dress shoes, and a buttoned-down shirt with a tie or a nice collared shirt would be fine for a male. Dress in blacks, greys, tans, blues and other traditional business colors if you can. For a female, dress pants and a simple dress top in those same colors with dress shoes would be fine. A dress would be okay as well. The key is to look neat, put together, clean and like you are taking this interview seriously.

At least one day before your interview, have a plan as well as a backup for how you are going to get there. Know exactly which location and room the interview will be in. If you are driving, make sure you know where to park and allocate extra time for finding a parking spot. Interviews are all about letting your personality shine through, so be confident, be yourself, and knock it out of the park.

Author Biography
Keith Miller has over 25 years experience as a CEO and serial entrepreneur. As an entreprenuer, he has founded several multi-million dollar companies. As a writer, Keith's work has been mentioned in CIO Magazine, Workable, BizTech, and The Charlotte Observer. If you have any questions about the content of this blog post, then please send our content editing team a message here.

---